TYÖPAJAT JA LUENNOT

Ilmoittautuminen tapahtuu online-kaupan kautta. Kurssien opetuskieli on englanti. Muista ilmoittautua ensin tapahtumaan ja varaa paikkasi työpajoista vasta sen jälkeen. Työpajan varausmaksu on 27€. Useimmissa työpajoissa työskennellään osallistujan omilla työkaluilla. Kurssikohtainen työkalutarve ilmoitetaan sinulle henkilökohtaisesti myöhemmin. Tarvikkeita on ostettavissa myös paikan päällä olevalta A.S Handoverin myyntitiskiltä tai Arctic Pinheadsilta. Työpajat soveltuvat sekä aloittelijoille, että enemmän maalanneille.

 

TYÖPAJAT:

Sign Layout, Miranda Ensink

Miranda on yksi Amsterdam Signpainters & Co. -kylttimaalauspajan perustajista yhdessä Jasperin ja Jeroenin kanssa. Vuonna 2014 perustettu maalauspaja uskoo lujasti tiimityöskentelyyn. Yhdessä tekeminen takaa suunnittelun ja maalaustyön korkean tason ja tarjoaa asiakkaalle parhaan lopputuloksen. Miranda on taustaltaan graafinen muotoilija, joten hänellä on tarkka silmä, jolla hallita visuaalisia kokonaisuuksia.
www.signpaintersandco.com

Työpaja käsittelee kyltin sommittelua. Puhumme siitä, kuinka kyltin tekstit on järkevää sijoitella ja miten värit ja tekstityypit valitaan niin, että viesti välittyy parhaalla tavalla. Puhumme myös kylttien suunnittelusta ja esittelystä asiakkaalle. Onnistunut layout ja hyvä maalaustaito ovat voittajan yhdistelmä! Päivään sisältyy runsaasti luonnostelua ja yhteistä keskustelua luonnoksista. Yksinkertaisilla visuaalisilla elementeillä pystytään aikaansaamaan toimiva layout, joka välittää viestin tehokkaasti.

Omat tarvikkeesi:

luonnostelupaperia, lyijykyniä, viivoitin, siveltimiä, maalauspaneeli (paneeli sisältyy osallistumishintaan).Bl
ock and Beginners Lettering, Peter Anthony

Peterin maalaamo, Freestyle Sign Studio sijaitsee Lontoossa. Se on erikoistunut traditionaaliseen kylttimaalaukseen, jossa mukana on sopivasti moderneja elementtejä. Peter on myös järjestänyt alan koulutustapahtumia jo vuosikausia. Työpajassa paneudutaan ehkäpä kaikkein vaativampaan kylttimaalauskohteeseen, näennäisen yksinkertaisen block-tekstityylin vaativiin perusteisiin alusta lähtien ja henkilökohtaisella otteella!  
www.freestylesignstudio.co.uk

 

Roman Lettering, David Kynaston

David saapuu Walesista ja hän on yksi taitavimmista klassisen roman- ja copperplate -tyylin mestareista. Hän yhdistelee pedantilla tarkkuudella maalattuihin teksteihin ja kyltteihin hämmästyttävän kauniita sivellinmaalattuja kuvituksia. David on valmistuttanut myös omalla nimellään kulkevan huippuluokan sivellinsarjan, jossa on Roman- ja Copperplate - tekstimaalaukseen soveltuvat siveltimet. David pitää maalauskursseja ympäri maailmaa ja vuonna 2022 vuorossa on Helsinki! David esittelee myös vastavalmistuneen Roman-kirjaintyylin historiaan paneutuvan kirjansa Helsingissä. www.davidkynaston.co.uk

 

Script Lettering, Jeff Marshall

Uudessa Seelannissa syntynyt ja kasvanut Jeff lähti mukaan kylttimaalausalalle vuonna 1985. Hän omaksui nopeasti kaiken olennaisen maalauksen tekniikoista ja menetelmistä ja onnekseen pääsi vielä työskentelemään erään maan johtavan maalarin rinnalla. Noista ajoista periytyy hänen intohimonsa script- ja casual-tyylin tekstimaalaukseen. Jeffin löytää kotistudiostaan ja maalaamostaan Australian Kultarannikolla – ellei hän ole vetämässä kursseja jossain päin maailmaa! Jeff on yksi aikamme näkyvimpiä maalareita. Hän on suunnitellut omia digitaalisia kirjaimistojaan ja hänen tyylinsä on saanut seuraajia joka puolelta maapalloa. Jeffillä on myös oma sivellinsarja tekstaukseen. Tämä hyväntuulinen ja rento työpaja menee syvemmälle kuin pelkästään kivojen tekstien kopioimiseen, se avaa ymmärrystäsi siveltimen käytöstä. Työpaja sopii sekä ensikertalaisille, että kokeneimmille maalareille.  www.marshallartz.com.au


Kuvitusmaalaus (pictorials) Jasper Andries

Jasper on yksi Signpainters & Co. (Amsterdam Signpainters) yrityksen perustajista ja hänen taustansa on kaupallisen kuvittamisen maailmassa. Hänen inspiraationlähteinään ovat 50-luvun amerikkalainen tyyli siinä missä impressionistienkin työt. Jasper näyttää työpajassaan perusteet, joilla hän maalaa muodot, syvyyden ja sävyt töihinsä. Työskentely tapahtuu sekä hiilellä paperille, että siveltimillä ja akryyliväreillä ja työhön sisältyy runsaasti luonnostelua. Työpaja soveltuu kaikille, jotka haluavat päästä sisälle kuvanmaalauksen perusteisiin, oli kyseessä sitten maalaustyö omaksi iloksi tai kuvien sisällyttäminen osaksi kylttiä. www.signpaintersandco.com

 

Casual Lettering, Chris Thomas

Chris tunnetaan myös nimellä “The Quick Brown Fox”. Hän innostui tekstauksesta törmätessään graffiteihin Ateenassa 90-luvun alussa. Vuosia myöhemmin hän löysi kalligrafian ja kylttimaalauksen kautta siveltimet. Hänen kädessään ne vetävät, työntävät ja kääntyvät, muodostaen mahdollisimman taloudellisesti maalattua casual-tekstiä.

Työpajassa tutustut ensimmäiseksi tärkeisiin siveltimenvetoihin, jolla nopea casual syntyy, sen jälkeen jatkat kirjaimiin ja lopulta sanoihin. Chris esittelee myös erilaisia menetelmiä ja antaa vinkkejä, joilla saat vaihtelua casualiin, sekä näyttää kuinka flat-siveltimellä syntyy näppärästi varjostuksia.

Työpaja soveltuu sekä aloittelijoille, että enemmän sivellintä käyttäneille. Suositeltava sivellin on ¼-tuuman litteä sivellin, esimerkiksi Mack 162 nro 6 tai Handover 2112 nro 6-7, tai vastaava. www.instagram.com/quickbrownfox.ath

 

Distressed Sign Workshop, Lauri Lehtonen

Lauri Lehtonen aloitti pinstraipparina, jonka jälkeen hän innostui kylttimaalauksesta. Osallistuttuaan Rick Janzenin kurssille, hän erikoistui myös patinointiin ja kylttien vanhentamiseen. Kun Rick Janzen joutui peruuttamaan tulonsa Suomeen, hän suositteli Lauria tilalleen  Distressed Sign –työpajan vetäjäksi.  

Kurssilla muokataan uusi kyltti näyttämään sään kuluttamalta kahdella eri menetelmällä. Toinen tapahtuu ns liisterimenetelmällä, toista kutsutaan nimellä block aging.

  

Lasikultaus, Paul Banks

Paul Banks saapuu Yorkshiren rannikolta Englannista ja hän työskentelee niin manner-Euroopassa kuin Britanniassakin. Hän on erikostunut näyttäviin koristeellisiin ikkunakultauksiin. Paulilla on takanaan 30 vuoden kokemus kylttimaalarina sekä graafisena suunnittelijana, jolle myös web-suunnittelu on tuttua. Työpajassa keskitytään erityisesti sellaisiin tehokkaisiin menetelmiin, joita tarvitaan, kun työskennellään ikkunakultauksien parissa asiakkaan kohteessa.
www.paulbankssigns.com

 

Pinta- ja esinekultaus, David Kynaston

David Kynaston hallitsee suvereenisti myös lehtikultauksen, puumukailun ja marmoroinnin. Hän valmistaa kullattuja tekstejä ja detaljeja kyltteihinsä ja kultauksessa on usein mukana suuntaiskiillotettuja pintoja, jotka tekevät kultauksesta hyvin kolmiulotteisen näköisiä. Työpajassa tehdään harjoitustyö, jossa harjoitellaan pintakultausta ja suuntaiskiillotusta, sekä harjoitellaan työvälineiden oikeita käyttötapoja. www.davidkynaston.co.uk

 

LUENTO JA YHTEISPROJETIT

Large scale – Hand painted outdoor media, Henrik Lindquist and Pontus Bergman, Sthlm Murals.

Henrikillä ja Pontuksella on takanaan yli kahdenkymmenen vuoden yhteinen kokemus muotoilusta ja markkinoinnista, taideprojekteista ja näyttelyistä, digitaalisesta painotyöstä, taiteellisesta maalaustyöstä sekä projektinhallinnasta. He tietävät minkälainen vaikutus visuaalisella viestillä on ja osaavat myös toteuttaa sen maalaamalla tai lehtikullalla, pienenä tai talon seinän kokoisena. Tule kuulemaan miten supersuuri käsinmaalattu seinämainos syntyy! Nämä kaverit löydät osoitteesta
www.sthlmmurals.se

 

Yhteisprojekti – kulkuneuvografiikkaa

Saamme paikalle mielenkiintoisen kulkuvälineen, jonka maalaus tehdään yhteistyönä. Projektiin ilmoittautuminen tapahtuu paikan päällä ja työ aloitetaan torstaina, jatkuen niin pitkälle viikonloppuun, kun on tarvetta. Projektille määritellään vetäjä, jonka johdolla työ tehdään. Osallistujilta edellytetään tekstauksen tai pinstraippauksen hyvää osaamista.

 

Panel discussion of the tricks of sign business

Paneelikeskustelu, jossa aiheena on kylttimaalauksen liiketoiminta eri maissa. Ryhmä eri maiden maalareita keskustelee aiheesta ja jakaa ideoita kollegoilleen. Kysymykset pyydetään etukäteen, joten lähettäkää niitä meille: arcticpinheads@gmail.com

 

David Kynaston: Magnus and the Roman Letters

David esittelee uunituoreen kirjansa Roman-tekstityypin synnystä ja kehityksestä. Helsinki Letterheads on ensimmäinen Letterhead-tapahtuma, jossa kirja on saatavilla!