TYÖPAJAT JA DEMONSTRAATIOT

Ilmoittautuminen tapahtuu online-kaupan kautta. Avaamme kaupan heti kun saamme lopulliset tiedot kurssien sisällöistä. Kurssien opetuskieli on englanti. Voidaksesi osallistua työpajoihin, sinun täytyy myös rekisteröityä itse tapahtumaan ja antaa pyydetyt tiedot ostotapahtuman yhteydessä. Varausmaksu työpajoihin on 27€.

 

TYÖPAJAT:

Sign Layout, Bob Behounek

Bob aloitti työskentelynsä Chicagossa 1970-luvun alkupuolella. Hän on siitä lähtien tehnyt valtavan määrän kauniita ja iskeviä kylttejä, sekä suunnitellut ja maalannut huomattavan määrän paketti- ja kuorma-autojen tekstejä sekä grafiikoita. Bobin Truck Lettering -kirja onkin monen kylttimaalarin suosikki. Hänen töitään on esitelty kylttimaalauksen ”raamatun”, Sign Craft magazinen sivuilla jo 80-luvulta lähtien ja hänen suunnittelemiansa kirjasimia on saatavana myös digitaalisessa muodossa. Työpajassa käsitellään kylttien sommitteluun liittyviä kysymyksiä.
Bobin töitä löytyy Facebookin profiilista.

 

Block and Beginners Lettering, Peter Anthony

Peterin maalaamo, Freestyle Sign Studio sijaitsee Lontoossa. Se on erikoistunut traditionaaliseen kylttimaalaukseen, jossa mukana on sopivasti moderneja elementtejä. Hän valmistaa korkealaatuisia kylttejä, joita on mahdotonta valmistaa automatisoiduilla koneilla. Peter on myös järjestänyt alan koulutustapahtumia jo vuosikausia. Lähde mukaan työpajaan, jossa paneudutaan näennäisen yksinkertaisen block-tekstityylin vaativiin perusteisiin alusta lähtien ja henkilökohtaisella otteella! www.freestylesignstudio.co.ukRoman Lettering, David Kynaston

David saapuu Walesista ja hän on eräs taitavimmista klassisen roman- ja copperplate -tyylin mestareista. Hän yhdistelee pedantilla tarkkuudella maalattuihin teksteihin ja kyltteihin hämmästyttävän kauniita sivellinmaalattuja kuvituksia. Hän hallitsee suvereenisti niin lehtikultauksen, puumukailun kuin marmoroinninkin. David on valmistuttanut myös omalla nimellään kulkevan huippuluokan sivellinsarjan, jossa on Roman- ja Copperplate - tekstimaalaukseen soveltuvat siveltimet. David pitää maalauskursseja ympäri maailmaa ja vuonna 2021 vuorossa on Helsinki!
www.davidkynaston.co.ukScript Lettering, Pierre Tardif

Pierre on maalannut kylttejä yli 35 vuotta. Heti perustamisestaan lähtien vuonna 1988, hänen työpajansa on tuottanut pelkästään käsin maalattuja kylttejä ja tekstauksia. Uran alkuvaiheessa inspiraation antoivat eräät alan parhaista kylttimaalareista, tämä tapahtui Quebecissä, Kanadassa. Pierren tyylissä on hauska 50- ja 60-lukujen henki, iskevät ja tyylikkäät värit sekä ennen kaikkea erittäin napakka tekstaustyyli, joka istuu hyvin myös tämän päivän tarpeisiin. Hän hallitsee upeasti niin yksinkertaisemmat block-tyylin kirjaimet kuin iloiset script-tyylin tekstauksetkin, puhumattakaan pinstripingista. Työpajassa harjoitellaan juuri script-kaunokirjoitustyyliä.
www.ptardif.comCasual Lettering, Jeff Marshall

Uudessa Seelannissa syntynyt ja kasvanut Jeff lähti mukaan kylttimaalausalalle vuonna 1985. Hän omaksui nopeasti kaiken olennaisen maalauksen tekniikoista ja menetelmistä ja onnekseen pääsi vieläpä työskentelemään erään maan johtavan maalarin rinnalla. Noista ajoista periytyy hänen intohimonsa script- ja casual-tyylin tekstimaalaukseen. Tänään, sikäli kun Jeff ei ole vetämässä kursseja jossain päin maailmaa, hänet löytää kotistudiostaan ja maalaamostaan Australian Kultarannikolla. Studiossa syntyy kylttejä, logoja ja käsin maalattuja tekstipohjaisia teoksia. Jeff on eräs näkyvimpiä aikamme maalareita, hän on suunnitellut omia digitaalisia kirjaimistojaan ja hänen svengaava tyylinsä on saanut seuraajia ympäri maailman. Jeffillä on myös oma sivellinsarja tekstaukseen.
www.marshallartz.com.au


Fancy Lettering and Fairground Art, Joby Carter & Aaron Stephens

Joby  ja Aaron toimivat historiallisessa liikkuvassa huvipuistossa, Carters Steam Fair, joka on eräs maailman hienoimmista. Sen kalusto koostuu ajoneuvoista ja huvilaitteista, joista vanhimmat ovat 1890 -luvulta ja uusimmatkin 1960-luvulta. Kaikki laitteet on restauroitu ja maalattu Carterin pajalla Englannissa, noudattaen perinteisiä tekniikoita ja tyylejä. Koko perhe on itse asiassa mukana toiminnassa jo toisessa sukupolvessa. Joby pitää myös kursseja, joissa perehdytään perinteiseen huvipuistomaalaukseen ja Helsinki on ensimmäinen Englannin ulkopuolinen paikka, jossa hän vetää työpajan, yhdessä Aaron Stephensin kanssa. Näyttävä tekstaustyyli on koristeellista ja siinä käytetään paljon mm. erilaisia varjostuksia.  
www.cartersteamfair.co.uk

 

Chalkboard Art and Lettering, Cheryl McLean

Cheryl siirtyi kylttialalle vuonna 1993, kouluttauduttuaan ensin mainostekstaajaksi. Se antoi vahvan pohjan sommittelulle ja tekstaukselle ja pian hän kehitti uudenlaisia liitutaulutaiteen menetelmiä monilla uusilla materiaaleilla. Cheryl on perustanut menestyneen bisneksensä Sydneyhyn, Australiaan. Menestystä on jouduttanut positiivinen asenne, sillä hän ei koskaan kieltäydy uusista haasteista! Hän kouluttaa liitutaulutekstausta ja -taidetta työpajoissa ympäri maailmaa, yhdistäen näin rakkautensa opetustyöhön ja matkusteluun sekä intohimonsa jakaa tietoa eteenpäin.
www.blackboardart.co.au

 


Distressed Sign Workshop, Rick Janzen

Rick on kylttimaalari ja maisemataiteilija Calgarysta, Kanadasta. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus elokuva-alan rekvisiitan valmistajana. Hän on kehittänyt laajan valikoiman menetelmiä, joilla kyltteihin luodaan patinaa ja kuluneisuutta. Patinointityöpajassa harjoitellaan tekniikoita, joilla syntyy aidon näköistä ruostepintaa, irtoilevaa maalia, kulunutta tekstiä ja sään pieksemää betonia tai puuta. Näillä menetelmillä kylttisi vaipuu ihan uudelle kuluneisuuden asteelle!
www.streamlinestudiosinc.ca

 

Ligatures and other ways to decrease legibility, Jakob Engberg Petersen

Humoristinen otsikko “ Ligatuurit ja muut tavat huonontaa tekstin luettavuutta” viittaavat hankaluuksiin, joita kirjainten suunnittelussa kohdataan. Copenhagen Signs – yrityksen vetäjä Jakob on eräs tämän hetken tunnetuimpia eurooppalaisia tekstausmaalauksen ammattilaisia. Hänellä on graafisen suunnittelijan tausta, mutta hän työskentelee kustomoitujen tekstimaalauksen, lehtikultauksen ja perinteisen kylttimaalauksen parissa yhtä lailla kuin maalaa muraaleja sekä suunnittelee kirjaimia. Jakob pitää myös koulutustyöpajoja ympäri maailmaa ja hänen töitään on julkaistu monissa graafisen muotoilun sekä tekstausmaalauksen julkaisuissa. Jakobin työpajassa käsitellään typografiaa ja kirjainten muotoilua.
www.copenhagensigns.dk

 

Font Design, Teo Tuominen

Kirjasinsuunnittelutyöpajan vetäjä Teo työskentelee Helsingissä. Hän on erittäin luova typografian ammattilainen, takanaan vahva portfolio logojen ja kuvitustekstien suunnittelusta. Hänen tyopajassaan opit suunnittelemaan ja piirtämään customoituja tekstejä. Tutustut myös kirjainsuunnittelun perusteisiin, rakenteeseen, muotoihin ja tyyleihin. Työpaja sopii sekä ensikertalaisille että kokeneemmille. Teolla on masters –tutkinto Royal Academy of art Haagista sekä graafisen muotoilun tutkinto Lahden muotoiluinstituutista. Hän on julkaissut useita kirjasinmallistoja ja piirtää kirjaimia ja tekstejä monenlaisiin kohteisiin, vaihdellen yksittäisistä kustomoiduista kirjasimista kuvitustehtäviin. Hän työskentelee myös freelance-kouluttajana, aiheenaan typografia ja kirjainsuunnittelu.. www.teotuominen.com 
www.dropcap.fi

 

Calligraphy Freestyle, Marika Koskimäki

Seinäjoen lähistöllä asuva Marika löysi taiteen ja kalligrafian parikymmentä vuotta sitten ja hän edelleen yhtä innostunut taiteesta ja kirjaintaiteesta kuin aloittaessaan. Tänään häntä kiinnostaa erityisesti kokeileva ja taiteellinen tapa työskennellä kynien, terien ja siveltimien kanssa. Vaikka ne ovat hänen intohimonsa, voi luova teksti syntyä vaikka risulla tai heinänkorrella. Marikan kirja ”Happy Lettering with the Right Tools” julkaistiin USA:ssa vuonna 2014. Työpajassa tutustutaan luovaan kalligrafiaan. www.marikakk.com 

 

Pinstriping, Todd Hanson

Todd tulee Ohiosta, USA:sta. Hän on maalannut pinstripejä jo 43 vuotta. Todd on ollut Sign Craft magazinen sivuilla ja kannessa jo vuodesta 1988 ja hän on pitänyt lukemattomia workshopeja, mm. Kanadassa ja Australiassa, Dallasissa ja Coloradossa. Todd on kehittänyt oman erikoisen pinstripe-tyylinsä ja hänen hyötyajoneuvo- ja kilpa-autografiikkansa ovat poikkeuksellisen luovia, räväköitä ja värikkäitä. Työpajassaan Todd esittelee ja opettaa pinstriping-tyyliään ja tuo samalla uutta verta perinteiseen pinstripe-maalaukseen. Tyylin suosio on kovassa kasvussa ympäri maailman ja sitä varten Todd on kehittänyt myös suositun King 13-pinstripesiveltimensä.
www.hansondidit.com

 

Vehicle Graphics, Bert Quimby

Bert saapuu New Jerseystä, USA:sta. Hänen työnsä ovat koristaneet Sign Craft-lehden kansia jo vuodesta 1987 ja hän on eräs Jersey-tyylisen kuorma-autografiikan kantavia voimia. Bertin tyyli on moderni, vauhdikas ja se vaihtelee käsitekstauksesta upeisiin, kolmiulotteisiin, kromatun näköisiin teksteihin. Hän onkin vastuussa myös monen näyttävän kilpa-auton ja veneen maalauksesta. Bert vetää ajoneuvotekstauksen työpajan, tavoitteenamme on saada paikalle sopiva auto maalauspohjaksi.
Hänen töitään löytyy parhaiten Instagramista osoitteella bert_graphix.

 

Glass Gilding, Ash Bishop

Brilliant Sign Co. sijaitsee Sloughissa Englannissa. Ash on paneutunut valmistamaan ja restauroimaan lasiin tehtyjä tekstauksia, lehtikultauksia, perinteisiä maalattuja kylttejä sekä muita historiallisia kohteita. Hänen tarkka silmänsä ja osaamisensa niin maalauksen, puunkäsittelyn, kultauksen ja lasityöskentelynkin parissa on pelastanut monia erikoisia ja historiallisia kohteita. Monet työtavoista ovat edelleen hyvin lähellä Viktoriaanisia ja Edwardinaikaisia menetelmiä. Näiden loppuun asti hiottujen tekniikoiden ansiosta kylttimaalaus nousi kukoistukseen, joka hätkähdyttää vielä tänäkin päivänä. Työpajassa tutustutaan lasilevylle tehtävään lehtikultaukseen.
www.brilliantsigns.co.uk

 

Surface Gilding, Paul Myerscough

Paul on tehnyt kylttimaalauksia vuodesta 1987. Hän työskentelee hyvin monenlaisten perinteisten kohteiden parissa, kylteistä höyrykäyttöisiin kuorma-autoihin. Tekstaukset ja kuvamaalaukset on valmistettu perinteisin menetelmin - tavoitteena on ylläpitää taitoa parhaalla mahdollisella tavalla. Hän on erikoistunut kullattuihin teksteihin ja tarjolla onkin monenlaisia vinkkejä ja menetelmiä esine- ja pintakultaukseen. Paul työskentelee Henlowissa Englannissa ja opettaa tekniikkaansa monipuolisessa kylttimaalauksen webinaarisarjassaan ympäri maailmaa.
www.bespoke-signs.com


 

LUENNOT, Puristamon lavalla lauantaina

Large scale – Handpainted outdoor media, Henrik Lindquist and Pontus Bergman, Sthlm Murals.

Henrikillä ja Pontuksella on takanaan yli kahdenkymmenen vuoden yhteinen kokemus muotoilusta ja markkinoinnista, taideprojekteista ja näyttelyistä, digitaalisesta painotyöstä, taiteellisesta maalaustyöstä sekä projektinhallinnasta. He tietävät minkälainen vaikutus visuaalisella viestillä on ja osaavat myös toteuttaa sen maalaamalla tai lehtikullalla, pienenä tai talon seinän kokoisena. Lähde mukaan supersuuren käsinmaalatun mainonnan tutoriaaliin! Nämä kundit tunnetaan myös osoitteesta www.sthlmsigns.se

 

Truck painting with brush – Todd Hanson Style

Toddin maalatut rekka-autojen grafiikat ovat hämmästyttäneet niin maalarikollegoita kuin asiakkaitakin. Niille tyypillistä on innovatiiviset muodot, värikkyys ja hämmästyttävän hieno rytmi. Esityksessään hän avaa tekniikoita ja ajatuksia, joiden avulla hän saa aikaan sivellintyönä näyttäviä grafiikoita, vieläpä erittäin lyhyessä ajassa.

 

Presentation of Fairground signwriting and restoration – Joby Carter

Joby kertoo esityksessään ainutlaatuisen Carter Steam Fair -tivolin erikoisista maalauksista, laitteista ja niihin liittyvistä taustoista.
Panel discussion of the tricks of sign business

Paneelikeskustelu, jossa aiheena on kylttimaalauksen liiketoiminta eri maissa. Ryhmä eri maiden maalareita keskustelee aiheesta ja jakaa ideoita kollegoilleen. Kysymykset pyydetään etukäteen, joten lähettäkää niitä meille!