TYÖPAJAT JA DEMONSTRAATIOT

Ilmoittautuminen tapahtuu online-kaupan kautta. Avaamme kaupan heti kun saamme lopulliset tiedot kurssien sisällöistä. Kurssien opetuskieli on englanti. Voidaksesi osallistua työpajoihin, sinun täytyy myös rekisteröityä itse tapahtumaan ja antaa pyydetyt tiedot ostotapahtuman yhteydessä. Varausmaksu työpajoihin on 27€.

 

TYÖPAJAT: 

Block and Beginners Lettering, Peter Anthony

Peterin maalaamo, Freestyle Sign Studio sijaitsee Lontoossa. Se on erikoistunut traditionaaliseen kylttimaalaukseen, jossa mukana on sopivasti moderneja elementtejä. Hän valmistaa korkealaatuisia kylttejä, joita on mahdotonta valmistaa automatisoiduilla koneilla. Peter on myös järjestänyt alan koulutustapahtumia jo vuosikausia. Lähde mukaan työpajaan, jossa paneudutaan näennäisen yksinkertaisen block-tekstityylin vaativiin perusteisiin alusta lähtien ja henkilökohtaisella otteella! www.freestylesignstudio.co.ukRoman Lettering, David Kynaston

David saapuu Walesista ja hän on eräs taitavimmista klassisen roman- ja copperplate -tyylin mestareista. Hän yhdistelee pedantilla tarkkuudella maalattuihin teksteihin ja kyltteihin hämmästyttävän kauniita sivellinmaalattuja kuvituksia. Hän hallitsee suvereenisti niin lehtikultauksen, puumukailun kuin marmoroinninkin. David on valmistuttanut myös omalla nimellään kulkevan huippuluokan sivellinsarjan, jossa on Roman- ja Copperplate - tekstimaalaukseen soveltuvat siveltimet. David pitää maalauskursseja ympäri maailmaa ja vuonna 2021 vuorossa on Helsinki!
www.davidkynaston.co.ukScript Lettering, Pierre Tardif

Pierre on maalannut kylttejä yli 35 vuotta. Heti perustamisestaan lähtien vuonna 1988, hänen työpajansa on tuottanut pelkästään käsin maalattuja kylttejä ja tekstauksia. Uran alkuvaiheessa inspiraation antoivat eräät alan parhaista kylttimaalareista, tämä tapahtui Quebecissä, Kanadassa. Pierren tyylissä on hauska 50- ja 60-lukujen henki, iskevät ja tyylikkäät värit sekä ennen kaikkea erittäin napakka tekstaustyyli, joka istuu hyvin myös tämän päivän tarpeisiin. Hän hallitsee upeasti niin yksinkertaisemmat block-tyylin kirjaimet kuin iloiset script-tyylin tekstauksetkin, puhumattakaan pinstripingista. Työpajassa harjoitellaan juuri script-kaunokirjoitustyyliä.
www.ptardif.comCasual Lettering, Chris Thomas

Chris Thomas tunnetaan myös nimellä ”The Quick Brown Fox”. Hän innostui kirjaimista nähtyään graffiteja Ateenassa 90-luvun alussa. Vuosia myöhemmin Chris osallistui kalligrafian ja kylttimaalauksen työpajoihin, joissa hän tutustui uudenlaisiin tekstauksen työkaluihin. Tänä päivänä hänen kirjaimensa syntyvät litteällä siveltimellä, vetämällä, työntämällä ja kiertämällä. Tavoitteena on saada kirjaimet aikaiseksi mahdollisimman vähillä siveltimenvedoilla.

Työpajassa opit aluksi muutamat olennaiset siveltimenvedot, joilla syntyy casual-kirjaintyyppi ja miten siitä jatkaen syntyvät sanat ja tekstit. Chris esittelee erilaisia tapoja, joilla voit muokata casual-kirjaintyyppiä ja kuinka lisäät nopeasti varjoja tekstiin. Hän antaa myös muita hyödyllisiä vinkkejä yhdellä siveltimenvedolla maalattavien kirjainten tekemiseen. Kurssi soveltuu sekä aloittelijalle, että pitempään siveltimen kanssa työskenneille. Suositeltavat siveltimet: ¼ -tuuman flat -sivellin, esim Mack 162 nro 6 tai vastaava.

www.instagram.com/quickbrownfox.athPictorial, Jasper Andries 

Jasper Andries on yksi Signpainter and Co (Amsterdam Signpainters) perustajista, hänen taustansa tulee kaupallisen kuvittamisen maailmasta. Jasperin innoittajia ovat impressionistimaalarit, sekä 50-luvun amerikkalainen piirustus- ja maalaustyyli. Työpajassaan hän esittelee perusteet, joiden avulla voi havainnoida pintoja, sävyjä ja muotoja kuvamaalaustyön pohjaksi. Työskentelymateriaalina ovat hiili paperilla sekä siveltimet ja akryylivärit ja työpajassa tehdään runsaasti luonnoksia.

Työpaja soveltuu kaikille, jotka haluavat oppia pohjatiedot kuvanmaalauksen tekemiseen, oli kyseessä sitten kylttiin lisättävä kuva tai puhtaasti kuva-aiheen maalaaminen.

www.signpaintersandco.comDistressed Sign Workshop, Rick Janzen

Rick on kylttimaalari ja maisemataiteilija Calgarysta, Kanadasta. Hänellä on yli 30 vuoden kokemus elokuva-alan rekvisiitan valmistajana. Hän on kehittänyt laajan valikoiman menetelmiä, joilla kyltteihin luodaan patinaa ja kuluneisuutta. Patinointityöpajassa harjoitellaan tekniikoita, joilla syntyy aidon näköistä ruostepintaa, irtoilevaa maalia, kulunutta tekstiä ja sään pieksemää betonia tai puuta. Näillä menetelmillä kylttisi vaipuu ihan uudelle kuluneisuuden asteelle!
www.streamlinestudiosinc.ca

 

  

Calligraphy Freestyle, Marika Koskimäki

Seinäjoen lähistöllä asuva Marika löysi taiteen ja kalligrafian parikymmentä vuotta sitten ja hän edelleen yhtä innostunut taiteesta ja kirjaintaiteesta kuin aloittaessaan. Tänään häntä kiinnostaa erityisesti kokeileva ja taiteellinen tapa työskennellä kynien, terien ja siveltimien kanssa. Vaikka ne ovat hänen intohimonsa, voi luova teksti syntyä vaikka risulla tai heinänkorrella. Marikan kirja ”Happy Lettering with the Right Tools” julkaistiin USA:ssa vuonna 2014. Työpajassa tutustutaan luovaan kalligrafiaan. www.marikakk.com 

 

Pinstriping, Todd Hanson

Todd tulee Ohiosta, USA:sta. Hän on maalannut pinstripejä jo 43 vuotta. Todd on ollut Sign Craft magazinen sivuilla ja kannessa jo vuodesta 1988 ja hän on pitänyt lukemattomia workshopeja, mm. Kanadassa ja Australiassa, Dallasissa ja Coloradossa. Todd on kehittänyt oman erikoisen pinstripe-tyylinsä ja hänen hyötyajoneuvo- ja kilpa-autografiikkansa ovat poikkeuksellisen luovia, räväköitä ja värikkäitä. Työpajassaan Todd esittelee ja opettaa pinstriping-tyyliään ja tuo samalla uutta verta perinteiseen pinstripe-maalaukseen. Tyylin suosio on kovassa kasvussa ympäri maailman ja sitä varten Todd on kehittänyt myös suositun King 13-pinstripesiveltimensä.
www.hansondidit.com

  

Glass Gilding, Ash Bishop

Brilliant Sign Co. sijaitsee Sloughissa Englannissa. Ash on paneutunut valmistamaan ja restauroimaan lasiin tehtyjä tekstauksia, lehtikultauksia, perinteisiä maalattuja kylttejä sekä muita historiallisia kohteita. Hänen tarkka silmänsä ja osaamisensa niin maalauksen, puunkäsittelyn, kultauksen ja lasityöskentelynkin parissa on pelastanut monia erikoisia ja historiallisia kohteita. Monet työtavoista ovat edelleen hyvin lähellä Viktoriaanisia ja Edwardinaikaisia menetelmiä. Näiden loppuun asti hiottujen tekniikoiden ansiosta kylttimaalaus nousi kukoistukseen, joka hätkähdyttää vielä tänäkin päivänä. Työpajassa tutustutaan lasilevylle tehtävään lehtikultaukseen.
www.brilliantsigns.co.uk

 

Surface Gilding, Paul Myerscough

Paul on tehnyt kylttimaalauksia vuodesta 1987. Hän työskentelee hyvin monenlaisten perinteisten kohteiden parissa, kylteistä höyrykäyttöisiin kuorma-autoihin. Tekstaukset ja kuvamaalaukset on valmistettu perinteisin menetelmin - tavoitteena on ylläpitää taitoa parhaalla mahdollisella tavalla. Hän on erikoistunut kullattuihin teksteihin ja tarjolla onkin monenlaisia vinkkejä ja menetelmiä esine- ja pintakultaukseen. Paul työskentelee Henlowissa Englannissa ja opettaa tekniikkaansa monipuolisessa kylttimaalauksen webinaarisarjassaan ympäri maailmaa.
www.bespoke-signs.com


 

LUENNOT, Puristamon lavalla lauantaina

Large scale – Handpainted outdoor media, Henrik Lindquist and Pontus Bergman, Sthlm Murals.

Henrikillä ja Pontuksella on takanaan yli kahdenkymmenen vuoden yhteinen kokemus muotoilusta ja markkinoinnista, taideprojekteista ja näyttelyistä, digitaalisesta painotyöstä, taiteellisesta maalaustyöstä sekä projektinhallinnasta. He tietävät minkälainen vaikutus visuaalisella viestillä on ja osaavat myös toteuttaa sen maalaamalla tai lehtikullalla, pienenä tai talon seinän kokoisena. Lähde mukaan supersuuren käsinmaalatun mainonnan tutoriaaliin! Nämä kundit tunnetaan myös osoitteesta www.sthlmsigns.se

 

Truck painting with brush – Todd Hanson Style

Toddin maalatut rekka-autojen grafiikat ovat hämmästyttäneet niin maalarikollegoita kuin asiakkaitakin. Niille tyypillistä on innovatiiviset muodot, värikkyys ja hämmästyttävän hieno rytmi. Esityksessään hän avaa tekniikoita ja ajatuksia, joiden avulla hän saa aikaan sivellintyönä näyttäviä grafiikoita, vieläpä erittäin lyhyessä ajassa.


Customoidun auton maalaus (Kustom Kulture Show)

Tekstaamme ja straippaamme Kustom Kulture Shown tiloissa yhteistyönä auton. Työhön voi osallistua noin kuusi maalaajaa. Projekti on maksuton ja siihen ilmoittaudutaan infopisteessä.
Panel discussion of the tricks of sign business

Paneelikeskustelu, jossa aiheena on kylttimaalauksen liiketoiminta eri maissa. Ryhmä eri maiden maalareita keskustelee aiheesta ja jakaa ideoita kollegoilleen. Kysymykset pyydetään etukäteen, joten lähettäkää niitä meille!